Lichamelijk contact, zijn we niet te makkelijk

Ik blog vooral over kindermishandeling en seksueel misbruik, hoort dit er dan wel bij? Nou wellicht niet direct, maar ik zie en merk zoveel op dit gebied, en de omgang met je lichaam en dus ook het contact met de ander, dan hoort er zeker wel bij.

Onze maatschappij is momenteel ontzettend seksueel gericht, zeker als man hoor je er niet bij als je het daar niet veel over hebt, laat staan doet. Het is stoer, macho en wel zo mannelijk om dit centraal te stellen in je leven en in de gesprekken met anderen. En dan zijn er nog bezoekjes aan prostituees en dergelijke aan de orde van de dag. En wil je naast je huwelijk nog wat anders ernaast dan schrijf je je gewoon in bij een site als second love, het is kennelijk heel normaal! Voor de mannen zal het zo extreem zijn, voor de vrouw wellicht wat minder normaal, of is dat toch nog een beetje taboe?

Normaal, ik vindt van niet! En gezien mijn achtergrond waar seksueel misbruik plaats vond heb ik weleens getwijfeld vindt ik het niet normaal vanwege deze achtergrond, of zijn het gewoon mijn normen en waarden. Nou ik kan u vertellen het is het laatste. Mijn afschuw tegen deze seks gerichte maatschappij is wellicht wat groter door mijn achtergrond. Maar normaal, nee ik vindt van niet.

Lichamelijk contact is een ontzettend intiem en mooi gegeven tussen man en vrouw, iets kostbaars als je dit met elkaar mag delen en er samen van mag genieten. Want ja, genieten van lichamelijk contact daar is zeker niks mis mee dat is zelfs mooi en goed als dit kan. Het is een enorm vertrouwen wat je aan elkaar geeft, als je de meest intieme lichaamsdelen van elkaar, met elkaar deelt. Daar werk je samen naar toe, en als dat moment er mag zijn dan behoort dat in mijn ogen mooi en bijzonder te zijn.

Natuurlijk er zijn er die hier net zoals mij over denken, maar vele zien het ook anders en dan vraag ik me vaak af, zien ze het nou echt anders, of zien ze het anders omdat je er dan bij hoort. Seks en intiem contact, het is nagenoeg hetzelfde aan het worden als een biertje met elkaar drinken of samen een hapje gaan eten (ja nu chargeer ik). We roepen veelal dat we respect willen voor elkaar, maar is het respectvol als we zo op deze wijze lichamelijk gericht zijn op de ander. Zoiets intiems met elkaar delen, en dan er zo “makkelijk” mee omgaan.

Waar het aankomt op misbruik, wordt mijn inziens de kans hierop ook alleen maar groter. Als eerste we zien het lichamelijk contact als iets “normaals” hoe is het dan voor een slachtoffer. Je hebt tenslotte meegedaan aan iets normaals. De meeste slachtoffers van seksueel misbruik voelen zich vaak al schuldig, je zegt geen nee (lees je kunt geen nee) zeggen, vaak reageert je lichaam en dan nog hetgeen wat de dader meestal zegt. Tal van redenen om je (onterecht) schuldig te voelen. Dit wordt hierdoor enkel versterkt. Als we mogen weten dat het inderdaad iets intiems is wat thuis hoort binnen een relatie/huwelijk, dan zal in elk geval eerder de link worden gelegd dat het buiten dit dus iets is wat niet hoort.

Laat lichamelijk contact zijn zoals het hoort te zijn, het intieme wat 2 mensen die ook oprecht intiem zijn met elkaar delen. En dan, ja dan mag het een bijzonder gegeven zijn om samen van te genieten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s