Verbaast, waar blijft de aandacht voor kindermishandeling?!

Lang getwijfeld of ik dit blog wel moest gaan schrijven, omdat ik verwacht het zal wellicht door deze of gene verkeerd worden opgepakt. Maar dan is dat maar zo, ik weet dat ik het niet verkeerd bedoel.

Wat was ik afgelopen week verbaasd. Twee jongens met een homoseksuele geaardheid uit Arnhem worden in elkaar geslagen, erg heftig en naar voor deze jongens dat voorop gesteld. En helaas was ik niet verbaasd dat dit gebeurt. Want het gebeurt (te) vaak. En laat duidelijk zijn ook ik keur dit geweld ten zeerste af. Maar wat deed me dan wel verbazen?

De enorme aandacht die dit kreeg. Het haalde alle kranten, meerdere programma’s op tv, sociaal media liep ermee weg en er werden zelfs massale bijeenkomsten georganiseerd. Maar ook velen
( waaronder politici ) die hand in hand gingen lopen. Het was enorm de aandacht die het kreeg. En ook hier helemaal prima. Want het is juist goed om te laten merken dat dit gedrag niet getolereerd kan worden. En dat we daar ook nagenoeg massaal tegen zijn, helemaal goed.
En dan komen de oplossingen. Politie moet hier meer aandacht aan geven, de media, er moet voorlichting komen en nog meer openheid. Ook goed helemaal prima!
Maar u leest het goed, waar blijft de verbazing?
Nou hier, mijn blog kennende weet u dat ik me druk maak om het thema kindermishandeling. En ja dan ben ik wel zo verbaasd zo enorm verbaasd! Want hoe is het mogelijk dat dit zo weinig aandacht krijgt en dan helemaal in de verhouding tot.

Ik ken de cijfers niet volledig van geweld tegen mensen met een homoseksuele geaardheid. Dus daar ga ik geen uitspraken over doen. Wel kan ik u zeggen dat er in Nederland 119.000 slachtoffers zijn van kindermishandeling. Ik kan u zeggen dat er wekelijks één kind sterft aan de gevolgen van kindermishandeling. Ik kan u zeggen dat de somatische en psychische gevolgen enorm zijn voor de kinderen die dit overkomt. Ik kan u zeggen dat deze problematiek enorme maatschappelijke invloed heeft. En ik kan u zeggen dat de kosten van kindermishandeling enorm zijn.
En nee, ik ken de cijfers niet van het geweld tegen mensen met een homoseksuele geaardheid. Maar ik hoef geen hoge wiskunde te hebben gestuurd dat deze cijfers totaal niet overeenkomen.

Maar die verbazing zit hem dan nog des temeer in het feit hoe we veel te weinig aandacht hebben voor het probleem kindermishandeling. Nagenoeg geen media aandacht, nagenoeg geen aandacht op sociaal media en al helemaal geen politici die hand in hand gaan lopen met een kind om te laten zien dat ze hier werkelijk aandacht aan willen geven. Waarom kunnen we wel in gesprek met elkaar over en met de mannen en vrouwen die te maken hebben met het geweld omwille van geaardheid? En waarom krijgen de kinderen die het ook verdienen amper de aandacht en gaan we al helemaal niet met hun in gesprek?

Beste lezer, het gaat mij er niet om dat er geen aandacht mag zijn voor geweld tegen mensen met een homoseksuele geaardheid. Want zoals gezegd dat keur ik ook af. Maar het klopt gewoon totaal niet dat we zo massaal aandacht hebben voor dat geweld tegen deze  groep mensen. Dan opeens een verenigd volk zijn die er aandacht aan geven en hand in hand gaan lopen. Maar dat we bijna net zo massaal weg kijken van kindermishandeling.

 

En weet u, het is goed dat we massaal zijn tegen het geweld tegen mensen met een homoseksuele geaardheid. Maar weet u dat er ook nog eens een heel groot verschil is t.o.v. kindermishandeling. De mensen met een homoseksuele geaardheid zijn over het algemeen volwassen. Die hebben een stem, kunnen zich verenigen. Deze kunnen gezamenlijk een bijeenkomst organiseren en media en politici in de handen nemen.

Kinderen hebben geen stem! Die zijn afhankelijk van u en mij. Als wij niet praten, niet open zijn en weg kijken van kindermishandeling kunnen ze niet zeggen ”hallo hier zijn wij, ziet u ons”?!
Dus wij moeten hun stem zijn! Wij zullen degene moeten zijn die de media benaderen, die bijeenkomsten organiseren en aandacht vragen. Maar vooral zullen wij degene moeten zijn die zeggen je blijft af van mensen met een homoseksuele geaardheid. Maar je blijft ook op welke wijze dan ook af van kinderen!

Dus, wanneer gaan wij hand in hand de straat op met kinderen, wanneer gaat de media hier aandacht aan geven en wanneer gaan wij de kinderen zien die het zo nodig hebben?!

Advertenties

2 gedachtes over “Verbaast, waar blijft de aandacht voor kindermishandeling?!

 1. Knap verwoord Erik!
  Zoals je weet ben ik het helemaal met je eens.

  Het is niet te snappen waarom het zo stil blijft wat betreft kindermishandeling, de enige die in zijn/haar vuistje lacht is de dader…

  Kinderen zijn niet wetend en niet beseffend
  Wij als vowassen mensen wel
  Voorlichting geven, bespreekbaar maken
  Zodat kind eerder kan ontsnappen uit de hel

  Kindermishandeling
  Niemand hoort
  Niemand ziet
  Kinderziel vermoord

  Het zou niet meer dan normaal zijn dat NL als één blok een vuist maakt tegen kindermishandeling.
  Maarja, het is zwarte piet niet…

  Teleurstelend is het, zachtjes uitgedrukt.

  #Samensterk

 2. Het is triest om te lezen ,hoeveel kinderen een verschrikkelijke jeugd hebben, en in hun latere leven er nog lang niet klaar mee zijn, je bent eigenlijk je hele leven aan het overleven. Ik zelf ben volgend jaar tachtig ,en ben nog regelmatig verdrietig over wat je allemaal hebt gemist . hier wil ik het bij laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s