Links, boeken en overige tips

Hier zal ik links plaatsen die naar mijn idee handig zijn om te bekijken. Titels van boeken die goed zijn om te lezen en overige tips om wijzer te worden over kindermishandeling.
Heeft u tips voor deze pagina, geef het door en dan zal ik deze erbij plaatsen

Links


https://www.vooreenveiligthuis.nl/  Veilig ThuisNederland

Hier kunt u informatie terug vinden over kindermishandeling. Advies krijgen en ook lezen hoe en wanneer u het beste een melding kunt doen bij vermoedens van kindermishandeling. Chroom niet om te bellen want een goed advies en of een melding kan het verschil maken voor een kind!

http://www.bureaubespreekbaar.nl/ Bureau bespreekbaar
Hier vindt u tips en adviezen hoe u bijvoorbeeld als professional het beste om kunt gaan om bij signalering van kindermishandeling.

http://www.pankowenzow.nl/ Pankow Training&ZOW
Natascha Pankow verzorgt de training Gewoon DOEN een interactieve training voor het gebruik van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. 

http://gedragsproblemenindeklas.nl/gedragsproblemen/traumasensitief-onderwijs/
Meer weten over traumasensitief onderwijs bekijk deze site. Hulp bij gedragsproblemen, ontwikkelingsgedrag en leerstoornissen in de klas.


Boeken

Ik ben niet slecht ( Richard Pelzer)
Een boek geschreven met de hoop een ander te helpen, een ingrijpend verhaal, waar ik ook zelf veel in heb herkend.

De kracht van spreken (VSK)
Een boek met 30 verhalen van mensen die in hun jeugd seksueel zijn misbruikt. De verhalen en de situaties waarin het misbruik kon plaats vinden zijn zeer divers. Hier komt ook mijn eigen verhaal in terug.

Overige tips

Praten
Het klinkt zo makkelijk. Nou uit eigen ervaring weet ik dat het niet makkelijk is. Maar weet nu intussen wel dat het helend is. Als je te maken hebt gehad met kindermishandeling, is het goed voor je verwerking, Je zult een eigen weg erin moeten vinden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat praten met een professional fijn kan zijn, hij/zij bekijkt het van een afstand. Eerlijk is ook dat je wel een klik moet hebben met iemand. Heb je dit niet voel je niet schuldig en geef het aan, dan kan er gekeken worden naar een oplossing. Anders veranderd het niet en wordt het voor jezelf misschien alleen maar erger. Ook kan praten met een ervaringsdeskundig iemand erg prettig zijn. Dit door de (h)erkenning die je voelt en krijgt bij zo iemand. Daarnaast vind de kracht in jezelf om je trauma te behandelen i.p.v. ervan weg te kijken. Zoek ook een behandelaar die naast je gaat staan en jou het vertrouwen geeft dat je een traumabehandeling aankunt. Want als “overlever” van kindermishandeling en of seksueel misbruik heb je al heel wat overleeft! Een intensieve behandeling kan je de weg geven van herstel en opening geven naar een andere weg.

Advertenties

4 gedachtes over “Links, boeken en overige tips

  1. Overal waar ik kom zie en voel ik hoe kinderen door ouders worden mishandeld. Mishandeling door afwijzen, negeren, bespotten, bestraffing, slaan, tikken, aan de armpjes trekken, wegkijken, onachtzaam zijn, laten huilen, achterlaten in kinderwagens, behandelen als hondjes, wegsturen naar scholen enz enz. Dr. Alice Miller heeft hier 13 boeken over geschreven. Op hersenscans van geslagen en mishandelde kinderen is te zien dat grote delen van het jonge brein niet goed zijn ontwikkeld. Als samenleving weten we totaal niet hoe wij met (jonge) kinderen om moeten gaan. Zie ook: http://www.rombout.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s