Wie ben ik

Erik is mijn naam en dit blog ben ik begonnen omdat ik zelf vanuit mijn jeugd veel ervaringen heb met kindermishandeling en seksueel misbruik. Vooral op het gebied van seksueel misbruik heb ik zelf in het verleden het erg gemist dat er geen tot weinig ervaringen te vinden waren van lotgenoten. Dit terwijl ik inmiddels wel heb ervaren dat juist dat soms een groot verschil kan maken. Juist die (h)erkenning en betrokkenheid en het weten dat je niet de enige bent of was dat kan een eerste stap zijn ook voor je eigen erkenning. Daarnaast waren er nog weleens andere ervaringen te vinden maar dit was dan vooral van vouwen en of meisjes. Voor jongens en of mannen is er zeer weinig. Vandaar mijn wil en missie om voor hen die vandaag de dag zoekende zijn een stem te zijn. Zelf heb ik de nodige hulpverlening gezien en achter de rug. Heb een goede traumabehandeling gehad die mij enorm heeft geholpen en waar ik dankbaar op terug kijk.

Nu eind 30 wil erg graag mijn eigen ervaringen ook inzetten om het taboe te doorbreken. Het taboe dat jongens ook slachtoffer kunnen zijn van kindermishandeling en seksueel misbruik. Om kinderen een stem te geven die vandaag de dag te maken hebben met kindermishandeling in welke vorm dan ook! Maar niet alleen om hun een stem te geven ook om met hun in gesprek te komen. Met mezelf inzetten als ervaringsdeskundige zie ik mezelf niet als hulpverlener en of behandelaar, daar zijn professionals voor. Maar een ervaringsdeskundige kan wel de brug zijn tussen hulpvrager en hulpverlener. Die brug wil ik graag zijn.

Op mijn blog zijn niet alleen mijn ervaringen te vinden. Ook deel ik hoe ik aan het werk ben, wat mijn ideeën zijn aangaande preventief werken met deze thema’s en hoe we als samenleving meer openheid kunnen bieden aan kindermishandeling.

Vaak wanneer ik voorlichting geef of in gesprek ben met mensen over hoe het vroeger was. Dan krijg ik terug dat het opeens echt is voor mensen. Dan komt het besef binnen dat het echt gebeurt. Daar ligt denk ik ook een groot verschil. Want iets lezen van een “overlever” van kindermishandeling of er mee in gesprek gaan dat is wel iets anders. En het besef dat het echt is dat mag er zijn. Want vandaag de dag zijn er nog steeds
119.000 slachtoffers van kindermishandeling waarvan er gemiddeld 1 per week sterft aan de gevolgen van…….

Ik stel het op prijs wanneer je mijn blog deelt en of wanneer je erover in gesprek gaat. Niet om mijn verhaal maar om het besef te krijgen en te delen dat het vandaag de dag in zoveel andere gezinnen gebeurt.

Advertenties